BOEB!

Course Dates: Open-ended
Enrollment Dates: Enroll Anytime
Who can Enroll: Anyone
Course Language: Engels
Price: € 197,00 ex BTW

About the Course

De BOEB of Balans Op Een Blad wil managers helpen om op een comfortabele manier om te gaan met financiële cijfers. De BOEB vertelt je op een A4’tje hoe een bedrijf er financieel aan toe is. 

In de training werkt Vera met BOEBs van reële bedrijven die anoniem zijn gemaakt. Met telkens een concrete case legt Vera uit hoe je de BOEB kan gebruiken om een betere manager te worden. Waar komen de cijfers vandaan? De BOEB baseert zich op de gegevens zoals die te vinden zijn bij de Nationale Bank van België. Vera schreef hierover ook een e-book dat je gratis kan downloaden.

De training bevat 4 lessen die je in 4 dagen ontvangt. Elke dag vind je een mail met de link in je mailbox.

In les 1 bekijken we de BOEB van een gezond bedrijf. Na een inleiding over financiële basisbegrippen legt Vera je uit hoe je op de BOEB kan zien of een bedrijf gezond is. Je wordt ook uitgenodigd om de BOEB te gaan gebruiken als management instrument. Ga vooral met de BOEB van je eigen bedrijf aan de slag! Welke getallen op de BOEB moet je extra in het oog houden? En vooral, hoe kan de BOEB het management helpen het bedrijf sterker te maken.

Begrippen die in les 1 aan bod komen: balans – vast actief – vlottend actief – eigen vermogen – schulden – resultatenrekening – winst – cash – verband tussen balans en resultatenrekening – verkoop – kosten van diensten – ebit

In les 2 gaat Vera verder met dezelfde BOEB. Wat zijn financiële opbrengsten en kosten? Hoe worden belastingen op de winst berekend? Hoe zie je of de balans gezond is? Welke posten op de balans kunnen problemen geven als je er onvoldoende aandacht voor hebt? Op welke activa en passiva kan het management een positieve invloed hebben?

Begrippen die in les 2 aan bod komen: intern eigen vermogen als barometer – kapitaal – lange en korte termijnschulden – leveranciersschuld – financiële opbrengsten en kosten – principes van belastingberekening – bankschuld – voorraad – vorderingen – kaskrediet.

In les 3 gaan we de balans van een starter bekijken. Deze BOEB toont veel rode cijfers. Hoe ga je hiermee om? Hoe kan de starter – of scale up – aan geld komen? Aandeelhouders of lenen? Wat zijn de voor- en nadelen? Wat zijn de valstrikken? Waarop moet de starter letten bij het managen van zijn bedrijf?

Begrippen die in les 3 aan bod komen: verlies – negatief intern eigen vermogen – negatieve ebit – aandeelhouders – kapitaal – winwinlening – beslissingsstructuur in een bedrijf – rekening courant zaakvoerder – valkuilen voor start ups of scale ups.

In les 4 vertelt Vera hoe de BOEB je kan helpen om een lening bij de bank te krijgen. De BOEB is de ideale tool om te zien wat een bedrijf aan leningen kan terugbetalen. Vera vertelt je ook hoe je een kredietdossier moet opbouwen en verdedigen. Hoe bereken je de solvabiliteit? De BOEB gaat je helpen. Vera geeft je ook heel wat nuttige tips en tricks over waarborgen. Sommige papieren mag je nooit ondertekenen.

Begrippen die in les 4 aan bod komen: hoe terugbetalingscapaciteit berekenen – cash flow – niet-kas kosten – solvabiliteit – hoe solvabiliteit beter maken – waarborgen en hun valkuilen.

Course Structure

Instructors

Vera


This entry was posted in . Bookmark the permalink.