Financiën voor niet-financiëlen

Course Dates: Open-ended
Enrollment Dates: Enroll Anytime
Who can Enroll: Anyone
Course Language: Nederlands
Price: € 287,00 ex BTW

About the Course

Zit je in het bedrijfsleven? En struikel je regelmatig over financiële cijfers? Dan is deze training voor jou! Je gaat de cijfers echt begrijpen en je zal eindelijk een goed gesprek kunnen aangaan met je boekhouder of financiële collega. En vooral… je gaat meer gefundeerd kunnen beslissen. Met 1 betere beslissing is de training terugverdiend! 

De training gaat over basislogica die wereldwijd dezelfde is. België, Nederland of Japan, het maakt niet uit. 

Geen voorkennis nodig. Iedereen die weet wat een spaarpot is, is welkom!

De cursus bestaat uit 13 korte lessen waarvan je er 2 gratis kan volgen. De lessen vind je onderaan deze pagina. Je ziet hier ook hoe lang alle lessen duren. Misschien best wat extra tijd voorzien want we maken vele oefeningen. Gebruik de pauzeknop om de oefeningen zelf mee te doen. Zo kan het geleerde beter doordringen.

Bij de cursus hoort ook een handig werkboek. Je vindt bij elke les een link om de werkbladen af te drukken. Betalende cursisten krijgen het werkboek ook op papier toegestuurd. 

Finance is fun, dus is de cursus opgebouwd rond 5 plezierige tekenfilmpjes! Voor elk filmpje geeft Vera je een aantal waar-niet waar-stellingen om over na te denken. In de lessen na het filmpje krijg je de antwoorden op de stellingen en heel wat extra duiding en oefeningen. Het eerste tekenfilmpje is een opwarmer waarin je in 1 minuut leert wat de logica achter elke balans is. In les 2 legt Vera de stellingen uit.

Vanaf de tweede cartoon starten we met het serieuze werk. Tekenfilmpjes 2, 3, 4 en 5 vormen samen ‘de Ontdekkingsroute’. Daarin volg je het verhaal van een bedrijf. Je start op met aandeelhouders en leningen en je gaat aan het werk. Investeren, aankopen, verkopen, personeel betalen, leningen terugbetalen, cashproblemen, afschrijven,… Stap voor stap bouw je de volledige balans en resultatenrekening – in Nederland winst en verliesrekening genoemd – op. De ontdekkingsroute en de duidingsfilmpjes zijn goed voor 9 lessen.

Nadien krijg je nog twee belangrijke extra lessen. Hoe kan je zien of een balans en resultatenrekening gezond is? Woorden als brutomarge, capex, opex, ebit, ebitda, working capital,… worden uitgebreid toegelicht.

Vera geeft doorheen de hele training tips voor kleine en grote bedrijven om de financiële cijfers als een managementinstrument te gaan gebruiken. 

Bekijk en herbekijk de lessen zoveel je wil, ze staan dag en nacht voor je klaar!

Belangrijk, deze training gaat over cijfers van vennootschappen (nv, bvba, bv,…), en is dus minder interessant voor zelfstandigen, eenmanszaken of ZZP’ers.

Veel kijk- en leerplezier!

Vera

P.S. Bij je eerste aankoop in de Finance is fun-Academy moet je een account aanmaken. Hou je login en paswoord goed bij. Want ben je een tijdje weg geweest, dan moet je opnieuw inloggen.

P.S. Wil de techniek niet mee of heb je andere vragen, mail naar info@financeisfun.com. We komen je graag helpen!

P.S. Wil je deze training als e-learning voor je bedrijf? Misschien zelfs met filmpjes op maat over jullie rapporten en indicatoren? In Nederlands, Frans of Engels. Het kan allemaal. Vraag maar na bij info@financeisfun.com!

P.S. De training, het concept van de training, alle lessen en het werkboek zijn intellectueel eigendom van Fincover bvba. Illegaal kopiëren of verspreiden zal vervolgd worden. We hebben goede advocaten ;-)

Course Structure

Instructors

Vera


This entry was posted in . Bookmark the permalink.